E-İLKOGRETİM.NET

Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise Tüm Dersler © 2018 Üyelik Gerektirmez

1.)Türk vatandaşlarına zorunlu olan ilk eğitim ve öğretim hangi kurumlarda  verilir?

      

       A.)İlkokul      B.)İlköğretim    C.) Mahalle  Okulu

 

 2.) İlköğretim Haftası ne zaman kutlanır?

     

       A)Okulların  açıldığı ilk hafta

       B)Eylül ayının ikinci haftası

       C) Ekim ayının ilk haftası

 

3.) Hangi seçenekte olaylar sırasına uygun yazılmıştır?

 

        A.)TBMM’nin açıldı – Atatürk Samsun’a çıktı – Cumhuriyet Kuruldu.

        B.)Cumhuriyet Kuruldu – Atatürk Samsun’a çıktı – TBMM  açıldı.

        C.)Atatürk Samsun’a çıktı – TBMM açıldı – Cumhuriyet  Kuruldu.

 

 4.) TBMM’nin  açılışı ne zaman gerçekleşmiştir?

     

         A.) 29 Ekim 1923       B.)23  Nisan 1920   C.) 19 Mayıs 1919

 

5.) İli kim yönetir?

 

        A.)Vali     B.) Kaymakam     C.)Muhtar

 

6.) Hangi organımız  karın boşluğunda bulunmaz?

 

        A.) İnce bağırsaklar     B.) Karaciğer    C.) Kalp

 

7.) Kirli kan hangi organda  temizlenir?

       A.)Kalp      B.) Böbrekler    C.)Akciğer

8.) Hangisi  hem karada hem suda yaşayamaz?

 

     A.) Kurbağa     B.)Sincap    C.)Kaplumbağa

 

9.) Hangisinin tohumlarından yiyecek olarak yararlanmayız?

 

     A.) Domates    B.)Nohut    C.)Pirinç

 

10.) Hangisi  Dünya’nın  uydusudur?

 

     A.) Yıldız      B.) Jüpiter    C.) Ay

 

                                                                             CEVAPLAR

                                1.) B  2.)A  3.)C  4.)B  5.)A  6.)C  7.)C  8.)B  9.)A  10.)C


Benzer Dosyalar: